naslovna strana >> aktuelno >> arhiva vesti za školsku 2002/2003 godinu

UČEŠĆE NA "EUROPEAN WORLD  HERITAGE  YOUTH  MEETING" :

Od 11. do 18 juna, delegacija naše škole, učestvovala je na na omladinskim susretima pridružnih škola u Grazu, Austrija. Susreti su održani u organizaciji i pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

ISTRAŽIVANJA:

Dva samostalna i javno pohvaljena istraživanja učenika trećeg razreda Gimnazije, urađena uz zavidno poznavanje i puno poštovanje metodoloških zakonitosti, kao inače za sve obavezni zadatak iz predmeta filozofija (logika).

Coca-cola iacta est         Bermudski trougao

Školska predstava "MOULIN ROUGE"

Učenice ll-2 razreda Staša Stanković i Marina Đuričić napisale su scenario po uzoru na film »Moulin Rouge«. Krajem decembra održana je audicija na kojoj su izabrani glumci, igračice, šminkeri i frizeri.

Glavne uloge tumače: Marija Petrović IV-9 (Lara), Nemanja Popović III-1 (Kristijan), Miloš Sekulić (knez), Uroš Mladenović IV-9 (Don Tomići), Mina Damnjanovć III-1 (Anja), Pavle Petrović III-5 (Argentinac), Mihajlo Gajić II-2 (Tuluz), Aleksandra Grbović III-1 (Katarina), Ozren Katić  III-5 (telohranitelj), Uroš Gagić II-2 (pisac); igračice: Jelena Lalović II-8, Jelena Šuleić II-2, Marilea Pudar II-2, Ana Šukalo IV-9, Ivana Bajčeta II-4, Jelena Dančetović II-4; Ana, Sanja, Marijana, Nevena- učenice prvog razreda.

Probe su svakodnevno održavane četiri meseca. Premijera je održana u sredu 16.4.2003. u 20h na velikoj sceni Zvezdara teatra.

Ovo je priča koja govori o noćnom životu Pariza na prelasku iz XIX u XX vek. Boemski način života, slavni slikari i pisci, fatalne kurtizane, ljubav, strast i požuda.

Nakon uspešne premijere ova predstava je reprizirana, opet pred punom salom, u Zvezdara teatru 28. maja.

Zahvaljaujemo se dragim komšijama iz Zvezdara teatra koji su nam ustupili svoju salu, stručno pomogli da predstava uspe, poklonili nam poverenje ...

Ko kaže da u Zvezdaru idemo samo kad zbrišemo sa časa?

Sad očekujemo odjek u medijima...

Uostalom, pogledajte bar slike da shvatite šta ste propustili!
 


Revija PowerPoint prezentacija:

 20. i 21. maja maturanti su predstavili svoje najbolje radove u MS Power Point-u. Pritom je odlučeno da se svi radovi arhiviraju na CD. Više o tome na linku.
 

 

INSTITUT ZA MULTIMEDIJU I GUBLJENJE VREMENA  VAM PREDSTAVLJA :

MULTIMEDIJA U ŠESTOJ

(ČUDO NEVIĐENO)

BY:

PRISILJENI MATURANTI STUDIOS
&
Profani interactive

u

utorak 20.05.LETA GOSPODNJEG 2003.
i
sredu 21.05.LETA GOSPODNJEG 2003.

u 13:00


Generalni sponzor :Borča Faction™

 

 

Sad kad ste se vratili sa linka, pitate se zašto baš taj naslov?

E pa to je samo uvod u nešto lepo što će se počev od sledeće godine dešavati u Šestoj, pod okriljem Ministarstva prosvete i sporta republike Srbije, njegovog sektora za razvoj obrazovanja i međunarodnu prosvetnu saradnju,  i Svetske Banke.

Pogađate, školski razvojni tim, školsko razvojno planiranje...

A opšti cilj projekta koji nam je nedavno prihvaćen je upravo usmeravanje nastave na strategiju učenja koja podrazumeva interaktivne procese između profesora, učenika i multimedijalnih izvora znanja.

Ali, o tom po tom...

 


Igre u Olimpiji :
 

U petak, 16.maja 2003.godine u  13:00  u učionici 101 održano je predavanje na temu “Igre u Olimpiji”. Poziv je bio otvoren za sve zainteresovane profesore i učenike. Protagonisti javnog časa bili su

Krneta Zoran iz III 1 i Marković Miloš iz II 1.

 

Oni su pričali o nastanku Olimpijskih igara , njihovim osnivačima, mestu održavanja, i legendarnim pobednicima. Poseban kolorit predavanju doprinele su mnoge zanimljivosti i anegdote.

Neko je to i slikao

 

UNESCO :

Od 11. do 18 juna, delegacija naše škole, učestvovaće na na omladinskim susretima pridružnih škola, pod okriljem UNESCO-a. Druga, partnerska škola našoj na ovim susretima, biće Austrian School Guatemala, Antigua Guatemala.

Obe škole će imati priliku da upoznaju učesnike susreta sa istorijskim nasleđem svog grada i još mnogo što-šta. Uostalom, pročitajte...
 


Raspored za maturante :

Maturanti  preuzmite ovaj (MS Word) fajl. Radi se o rasporedu polaganja i ostalih dešavanja u školi vezanih za njih.
 

R
ok invazija beogradskih gimnazija :

U subotu uveče, 12.4.2003. u klubu «Akademija» održano je sedmo  takmičenje gimnazijskih bendova, čuveno pod nazivom «Rok invazija beogradskih gimnazija». U tom muzičkom nadmetanju učestvovalo je 10 bendova iz I, V, VI, X beogradske i mladenovačke gimnazije. Iz I gimnazije su došla čak tri benda.  Po oceni stručnog žirija jedini bend koji je predstavljao Šestu, pod nazivom «IRIE» je odneo skoro apsolutnu pobedu nad konkurencijom.

Osvojili su nagrade za najbolji bend, najbolje gitariste (Bogi i Srđan '85) i za najboljeg bubnjara (Gale '84). Momcima koji su se dobro pokazali pred skoro 700 ljudi želimo puno uspeha u daljem radu.
 


Otvorena vrata
škole-osmacima-budućim gimnazijalcima:

 29. marta otvorili smo vrata osmacima koji su hteli da vide našu školu.
Potencijalnim djacima dali smo mali prospekt 
 
Program UNESCO-a :

Program pridružnih škola
 

Školska slava:
 
Priredba, modna revija
 
Doček Nove godine :
 
Pogledajte kako smo dočekali novu godinu
 
Školski časopis:
 
U decembru je izašao novi broj školskog časopisa. I ovog puta je prepun interesantnih i intrigantnih tekstova. Naći ćete mnoštvo zanimljivih članaka, fotografija i oglasa koje ne možete videti na sajtu! Košta samo 20 dinara!
 
Odbojkaški turnir
 

 Ovih dana traje odbojkaški turnir u našoj školi, organizovan po odeljenjima. Ekipe čine predstavnici dvadeset odeljenja. Prvi deo takmičenja odvija se po kup–sistemu. Nakon dve eliminacione utakmice, ekipe ulaze u grupu koju čini pet timova. Naravno, dve najbolje ekipe boriće se za prvo mesto, a nagrade su još uvek iznenađenje. Organizatori turnira su učenici IV-8, Nenad Stamenović i Igor Zahirović.
 

Dva cilja za 21. vek- izveštaj sa predavanja:
 

 Kako 21.vek zahteva brzi način života, mladi se trude da što brže odrastu, počevši rano da konzumiraju alkohol, cigarete i drogu i prerano stupaju u seksualne odnose, ne gledajuci na posledice.

 Učenici Šeste beogradske gimnazije upoznali su se sa datim problemima i ciljevima na predavanju čija je tema –Zdrav način života i pametno planiranje porodice, uz pomoć psihologa Doma zdravlja  Zvezdara, Dragana Markovića. Predavanju su prisustvovali  i učenici Građevinsko-tehničke škole. Psiholog nam je na zanimljiv način, u formi kviza, igara i međusobnih rasprava, ukazao na neke probleme (npr. polno prenosive bolesti ) koji su opasniji i ozbiljniji nego što se čini. Posle zanimljivih radionica, trećeg dana, pravili smo panoe i plakate, sa jednim motom:

 "Ostavite pušenje, alkohol, droge i uživajte u životu punim plućima!"
 

Saradnja sa grupom 484:
 

 Pod pokroviteljstvom grupe 484  (grupa484@eunet.yu) u našoj školi se trenutno realizuju dva projekta:

 - Kviz "Civilizacija"

 - Ciklus radionica "Ovo sam ja, a ko si ti?"

 - Izveštaj o radu radionica !!!

 Oba projekta podržalo je Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije.
 

Zdravo, Evropo!
 

 U organizaciji delegacije Evropske komisije u SRJ i Ministarstva prosvete i sporta održano je 23. 11. 2002. takmičenje pod nazivom Zdravo, Evropo ( Hello Europe ). Od 163 škole u Srbiji ekipa Šeste beogradske gimnazije osvojila je I mesto u Beogradu i III mesto u Srbiji osvojivši 74 od mogućih 77 poena. Ekipu predvođenu profesorkama Jasnom Perić i Milkom Ekmedžić činili su učenici IV-1 Petar Žarković i Marko Labus, Nikola Livada, učenik III-5 i Marija Jeremić, učenica III-2 razreda. Drugi krug takmičenja o poznavanju evropske kulture i civilizacije održaće se 14. 12. 2002. godine.
 

I mi pravo na slobodu imamo!
 

naslovna strana >> aktuelno >> arhiva vesti za školsku 2002/2003 godinu